Een tafel vol vlinders nl

Door GeniusDex op zondag 15 maart 2009 20:38 - Reacties (2)
Categorie: Nederlands, Views: 3.370

En Bram was zijn zoon. Juist omdat hij het niet was – van je eigen zoon zou je verplicht zijn te houden, waardoor je altijd moest twijfelen of je het wel echt deed; van Bram hield hij omdat het Bram was.
Bovenstaande quote komt uit het boekenweekgeschenk van dit jaar, een tafel vol vlinders. Vorige week hebben wij als bestuur van GEWIS ieder het boekenweekgeschenk cadeau gekregen van de boekenwinkel op de TU/e. Vandaag kon je dat boekenweekgeschenk gebruiken om gratis met de trein te reizen. Ik moest vanuit Lisse naar huis, dus dat kwam mooi uit.

Onderweg van Schiphol naar Eindhoven heb ik het boek precies uit kunnen lezen. Het gaat over een jongen (Bram) die opgroeit en op zoek is naar wat hij wil in het leven. In het eerste deel vertelt zijn vader, die altijd wilde reizen en schrijver wilde worden maar het nooit verder heeft geschopt dan het schrijven voor en het vertalen van reisgidsen. Bram wil reizen en vertrekt als hij 19 jaar is op een reis naar Nieuw-Zeeland om te zoeken naar zijn leven.

Uiteindelijk keert Bram terug naar Amsterdam om te werken voor het vervolg van zijn reis. Hier ontmoet hij zijn eerste echte vriendin, waar hij vrijwel meteen verliefd op wordt. Samen trekken ze de omgeving in. Zij heeft een stukje weiland geclaimd waar ze vaak heen gaan, ze gaan gezellig wat drinken en uren praten in een cafť, ze gaan een strandwandeling maken.

Toen ik dat las miste ik Lin (mijn vriendin) stiekem wel. Ik kreeg spontaan ook zin om met ons tweetjes lekker weg te gaan uit de drukke wereld. Lekker rustig naar het bos en samen op een bankje in de zon zitten. Een weekendje lekker uitwaaien aan zee. Gewoon met ons tweeŽn zijn, zonder ons iets van de rest aan te trekken. In de lekkere lentezon. Ik heb nu veel zin in de lente, in het lekkere weer. Ik heb zin om samen met Lin gewoon even uit de drukke wereld weg te gaan. Even ons nergens iets van aantrekken, even helemaal vrij zijn.

Nog 6 dagen tot de lente, nog 98 dagen tot de zomer en nog 108 dagen tot de zomervakantie...

Volgende: Google Chrome OS: is the web an OS? 07-'09 Google Chrome OS: is the web an OS?
Volgende: Moved blog to here 03-'09 Moved blog to here

Reacties


Door Tweakers user Piece-of-Me, zondag 15 maart 2009 20:55

O+
In de zomer hebben _genoeg_ tijd om van alles te doen. Nog maar heel eventjes hard werken en dan lekker campzone en hopelijk huisje.

Door Tweakers user JoostBaksteen, maandag 16 maart 2009 09:14

Lol, mijn oog viel op het linkje op de FP aangezien ik die boek gister had zien liggen. Ik dacht eens kijken waar het over gaat, bleek dat jij het had geschreven, hoi :P

Maar inderdaad, chillen met je vriendin is goede tijd besteding, binnenkort weer picknicken \o/ :)

Reageren is niet meer mogelijk